Foto

Dan Fleseriu: "Fetele din lotul U-18 pot mai mult!"


Dupa ce a castigat Campionatul European Global Vision U-18 feminin Divizia B de la Timisoara, antrenorul principal Dan Fleseriu a plecat in concediu la Marea Neagra,  alaturi de echipa pe care a condus-o in finala din 8 august.
In exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet antrenorul Dan Fleseriu a acordat primul interviu de la promovarea nationalei feminine U -18 in prima divizie valorica.

Cum va simtiti acum dupa ce v-ati atins obiectivul ?

Am fost in culmea fericirii ca am  ajuns in ultimul act al competitie si ne-am atins obiectivul,  dar a trebuit sa amanam sarbatoarea pentru a doua zi,  dupa  finala pe care voiam si era obligatoriu  sa o castigam . A fost greu pentru toti sa ne mobilizam pentru acest lucru, dar fetele au fost superbe, au avut incredere in ele, in mine,  si au jucat foarte bine . Am invins impotriva tuturor !

Primul gand care v-a trecut prin minte cand s-a fluierat finalul?

Cautam sa imbratisez pe cineva, dar deja era tarziu… fetele erau deja in mijlocul terenului, asa ca am fugit la tribuna…. Oricum eram fericiti cu totii , nu am organizat nimic in dimineata finalei din superstitie. 

Cel mai greu moment la Campionatul European pentru dumneavoastra?

 A fost pregatirea jocului cu Croatia , veneam dupa o infrangere si era totul sau nimic.  Alte momente grele au fost in ultimele doua seri, cand trebuia sa tinem fetele concentrate. Este un lucru extrem de greu dupa o perioada asa lunga de pregatire si de efort psihic in special.

Considerati ca este cea mai mare realizare din cariera dumneavoastra de antrenor  de pana acum?

Da , cu siguranta!  Am mai reusit sa obtin rezultate bune si la Sibiu si la Satu Mare cu echipele de club, dar acum a fost cel mai important succes al meu si pentru ca presiunea a fost imensa. Jucam acasa, in tara… Sper ca echipa aceasta sa nu se opreasca aici ,fetele pot mai mult, trebuie doar sa vrea si sa viseze la mai mult .

Dimitris Bakogeorgos, antrenorul Greciei, spunea ca poti pierde la un asemenea turneu un singur meci.  A avut dreptate in cazul Romaniei.

A avut dreptate ,am discutat cu el dupa meci si se simtea norocos pentru ziua slaba pe care am avut-o . Oricum, inainte de meci cand am dat mana i-am spus :  “see you in the final!” (n.r. ne vedem in finala).  Din pacate ei s-au impiedicat in semifinale .

Cum a fost publicul de la Timisoara?

Mereu am spus pe parcursul turneului ca publicul este important si ca ne ajuta, iar in finala si in semifinala suporterii au fost extraordinari. Cu siguranta ultimele noastre cosuri au fost pentru ei si cu ajutorul lor.

Ce urmeaza acum pentru dumneavoastra?

Un an greu la Satu Mare . Avem echipa buna ,tanara ambitioasa si visam frumos . Dar pentu asta trebuie sa muncim mult si vom avea nevoie de timp si intelegere.

Care este staff-ul tehnic care a contribuit la obtinerea unui asemenea rezultat?

Trebuie amintit ca in spatele echipei a stat un staff intreg : domnul Mandache si doamna Bors au pregatit echipa trei ani de zile pana in aceasta primavara, Carmen Tocala, presedintele Federatiei Romane de Baschet,  a fost aproape de fete inca de cand au inceput baschetul, antrenorii fosti si actuali  de la cluburile de la care provin jucatoarele, maseurul  Laurentiu Grigoriu, kineoterapeut –antrenoare cu pregatirea fizica si  pregatirea psihologica Luceta Albu sunt toti oameni care, impreuna cu Alina Moanta si cu mine, au format echipa din spatele Echipei Campioane .

Parteneri